Nakup za več vozil

Priporočila za kupce večjega števila e-vinjet

Spletna trgovina e-vinjete omogoča enostaven in hiter hkratni nakup večjega števila e-vinjet.

Če e-vinjete naročate kot pravna oseba, je potrebna registracija, saj boste le tako prejeli račun v skladu z Zakonom o DDV. 

E-vinjete je možno plačati s plačilnimi karticami ali Paypalom, v tem primeru so e-vinjete veljavne takoj. Plačati pa jih je možno tudi na podlagi ponudbe, v tem primeru je treba e-vinjete naročiti in plačati najmanj štiri delovne dni pred začetkom veljavnosti. Za naročilo po ponudbi se mora kupec obvezno registrirati v spletni trgovini. V enem nakupu je možno kupiti oziroma naročiti največ 500 e-vinjet. Če jih potrebujete več, je treba izvesti več nakupov oziroma izdelati več ponudb.

Večjim kupcem priporočamo, da e-vinjete naročijo več kot štiri delovne dni pred začetkom veljavnosti, da bodo imeli dovolj časa tudi za vse interne postopke, ki jih morajo upoštevati v svojih podjetjih oziroma organizacijah pri plačilih.
 

POMEMBNO!

Če se boste odločili za nakup e-vinjet po ponudbi, morate biti posebno pozorni na sledeče:

1

Navedite pravilen sklic

Pri plačilu e-vinjet z nakazilom na bančni račun na podlagi izdelane ponudbe je obvezna navedba pravilnega sklica, saj se e-vinjete po plačilu samodejno kreirajo samo v tem primeru. V primeru napačnega sklica ali nakazila brez sklica obstaja možnost, da vašega plačila ne bo možno pravočasno ročno povezati in se e-vinjete ne bodo kreirale. 

2

Nakažite točen znesek

Vrednost nakazila se mora popolnoma ujemati z zneskom na ponudbi. Če boste nakazali več ali manj, se e-vinjete ne bodo kreirale. Če si izdelate več ponudb, je treba plačati vsako posebej – ne seštevajte vrednosti ponudb in jih ne plačujte z enkratnim nakazilom.

3

Plačajte pravočasno

Nakazilo na podlagi izdelane ponudbe moram biti izvedeno najpozneje do datuma, ki je naveden na ponudbi, v nasprotnem primeru bo plačilo prepozno in se naročene e-vinjete ne bodo kreirale.

V vseh primerih, ko se vinjete ne bodo kreirale, se kupcu sredstva vrnejo na njegov bančni račun.

Če bodo DARS zaradi navedenega nastali dodatni bančni stroški, jih lahko zaračuna kupcu, zanje izda račun in kupcu nakaže ustrezno nižji znesek.

Če kupec pri plačilu ponudbe navede napačen znesek in/ali referenco za plačilo, če znesek nakaže na napačen račun, ali če ponudbe ne plača pravočasno, DARS ne prevzema nobene odgovornosti za posledice, ki v skladu z zakonodajo ter temi splošnimi pogoji nastanejo zaradi napačnih podatkov za plačilo ali prepoznega plačila.